Hvordan bliver man reklamefotograf?

Hvordan bliver man reklamefotograf?

Hvordan bliver man reklamefotograf? Det er jo et spørgsmål vi af gode grunde hører ret så ofte. Der er flere måder at bliver rekalemfotograf på. Men den “rigtige” vej er igennem den officielle uddannelse. Billeder og fortællinger er begge nogle af de mest effektive og mest anvendte metoder i dagens Danmark, når du skal skabe opmærksomhed eller gøre reklame for din virksomhed og produkt. Derfor ser vi mange fotografer dygtiggøre sig og specialisere sig inden for enkelte brancher og områder. Vi har også lavet en hjemmeside hvor vi fokusere på at fotografere virksomheder og erhverv.

Hvordan bliver man reklamefotograf?

Der er mange veje at gå som fotograf

Der er mange veje at gå som fotograf, da du kan fokusere på forskellige områder som naturen, selvportrætter, mode, bryllupper eller andre større begivenheder. For at kunne kalde sig reklamefotograf har det en stor betydning, hvor meget du har arbejdet og eksperimenteret med forskellige produkter og billeder, der enten skal anvendes som reklame på sociale medier, blade, magasiner eller til annoncer online som offline.

Læs Artiklen: I lære som fotograf

I princippet kan alle i Danmark kalde sig fotograf, hvorfor flere er autodidakte, som betyder at man selvlært. Vi ser mange dygtige autodidakte fotografer rundt i hele landet.

reklamefoto studio

Hvad beskæftiger en fotograf sig så med?

Fotografens arbejdsopgaver er faktisk mange. Især hvis man vil starte for sig selv. For starter man selv skal man modsat en etableret reklamefotograf, selv ud og skaffe sig kunderne via mund til mund metoden, markedsføring osv. Her er nogle af de ting en professionel reklamefotograf skal fokusere på i løbet af en arbejdsuge:

  • Der skal selvfølgelig fotograferes motiver. Her indgår motiv, lyslægning og billedbehandling.
  • Man skal guide og hjælpe “modellen/motivet” til at posere ordentligt, så de tager sig bedst muligt ud på billederne
  • Over 50% af fotografens arbejde idag foregår foran en skærm igennem den digitale efterbehandling. Her korrigeres farver, billeder beskæres, der lægges toninger i og billeder sættes op til tryk og print.
  • En fotograf arbejder typisk i eget firma som freelancer, eller er ansat i medieverdenen fx. indenfor nyheder eller reklamebranchen
  • En nystartet fotograf kommer idag ingensteder uden aktivt selv at gøre meget for at synliggøre sine billeder / evner via online markedsføring på både Google, De sociale medier såsom Facebook, Instagram, Pinterest osv.
  • Man skal selvfølgelig også have en hjemmeside med de bedste billeder man har lavet. Et slags online katalog om man vil.
  • Så skal man også bruge Youtube og se hvordan andre reklamefotografer arbejder. Man skal tilmelde sig kurser for hele tiden at forbedre sine fotografiske evner.
  • Sidst men ikke mindst. Man skal have flair for billeder, vinkler, lys og skygger og være forberedt på lange arbejdsdage med mange krævende opgaver i alt slags vind og vejr.

Der stilles dog store forventninger til en professionel fotograf i dag

Der stilles dog store forventninger til en professionel fotograf i dag, da det ikke kun handler om at tage gode billeder, men at kunne fange essensen af det store øjeblik eller beskrivende øjeblikke. Det handler derfor om at kunne tænke kreativt og kunne lave forskellige opstillinger for det enkelte produkt. Herudover har det en stor betydning, at man er kendt med de forskellige professionelle redigeringsprogrammer. Her kan du sætte det sidste og afgørende aftryk, der gør at dine reklamebilleder kommer igennem. 

For at kunne blive reklamefotograf kræver det derfor, at du har øje for vinkler og detaljer, samt at du er bekendt med redigeringsprogrammer som f.eks. Photoshop. Her kan du træne og uddanne dig gennem professionelle kurser og foredrag.

Her kan ses lidt billeder en fotograf typisk kan stå for at levere:

Fotografi tilbydes blandt andet på højskoler

Fotografi tilbydes blandt andet på højskoler, og der findes i dag en række private uddannelser, som kan dygtiggøre dig som fotograf. Det vigtigste for at kunne komme i gang som reklamefotograf er at investere i et godt kamera. Herefter kan du slå dig løs med at skyde en masse forskellige billeder for at forstå dit kamera, lys og hvad vinkler kan betyde for det enkelte billeder. Begynd derefter at uddanne dig selv i at redigere billederne. Her kan det være en fordel at se de mange træningsvideoer på nettet eller sparre med professionelle fotografer.

Hvordan bliver man reklamefotograf?

Læs også om: